festival-les-escales.jpgFestival Les Escales
©Les Escales

Agenda

Het hele jaar door worden er allerhande evenementen, voorstellingen en andere leuke dingen en verrassingen georganiseerd. Overzicht van de belangrijkste actualiteiten en evenementen, van Saint-Nazaire tot La Brière, om uw vakantie of weekend voor te bereiden!

Museumnacht

Tijdens de Europese Museumnacht zijn overal in Europa musea voor een avond en meestal gratis geopend, om een nieuw publiek, met name gezinnen en jongeren, te stimuleren om musea te bezoeken.

Elk jaar in mei, in het Écomusée in Saint-Nazaire.

Grande Marée

Grande Marée (springvloed) is het grote evenement aan het oostelijke strand en de zeeboulevard van Saint-Nazaire, met een reuzenpicknick, allerhande voorstellingen, circus, muziek, theater… Een gezellige avond voor het hele gezin, om de komst van de zomer in stijl te vieren.

Elk jaar op de 1ezaterdag van juni, op het strand van Saint-Nazaire.

Festival Bouge

’Bouge’ is hét hiphopfestival aan de Atlantische kust!

Elk jaar, eind juni, in de wijk Méan Penhoët in Saint-Nazaire.

Saint-Nazaire Côté Plages

In juli en augustus zorgt het programma ‘Saint-Nazaire Côté Plages’ voor een prachtige zomer vol ludieke, sportieve, culturele, recreatieve activiteiten en feestelijke evenementen en openluchtvoorstellingen, op het strand van Saint-Nazaire en in de wijk Saint-Marc.

Elk jaar in juli en augustus.

Vuurwerk

Elke zomer viert Saint-Nazaire de nationale feestdag in spetterende kleuren! Telkens weer een groots spektakel voor jong en oud!

Elk jaar op 13 juli, op het strand van Saint-Nazaire.

Het Farniente-festival

Het Farniente-Festival: een vrolijk, artistiek, poëtisch, wild, onstuimig en gevoelig muzikaal avontuur. De musici op dit festival brengen compromisloos hun kunst ten gehore in een geweldige, niet-alledaagse geluidsomgeving, het Plage de Monsieur Hulot in Saint-Nazaire.

Elk jaar in juli, op het Plage de Monsieur Hulot, in Saint-Marc-sur-Mer.

Mandenmakersfeest

Uit heel Frankrijk komen mandenmakers op dit evenement af, zodat u hun creaties van wilg en sporkehout kunt ontdekken, zij aan zij met het werk van onze mandenmakers uit het dorp die de lokale Mayun-mand fabriceren.

Elk jaar in juli, in Chapelle des Marais.

Festival les Escales

Les Escales is een stadsfestival dat in het centrum van de stad plaatsvindt, op het Île du Petit Maroc – haven van St-Nazaire – Een festival midden in de zomer aan de Atlantische kust, met een eclectisch programma en een accent op hedendaagse muziek: pop, rock, soul, wereldmuziek en electro, met topattracties, nieuwe generatie Frans chanson en muzikale ontdekkingen.

Elk jaar in juli, in Saint-Nazaire.

Fête des Chalands Fleuris

Het Fête des Chalands Fleuris is een uniek evenement dat een element uit het lokaal erfgoed in het zonnetje zet: de platbodems van het moerasgebied de Brière. Hoogtepunt van de dag is de scenoparade, optocht van de met duizenden echte bloemen versierde boten.

Elk jaar in augustus, in Saint-André-des-Eaux.

Europese Erfgoeddagen

Ontdek de evenementen die in heel Frankrijk worden georganiseerd voor de Europese dagen van het erfgoed.

Elk jaar in september, in Saint-Nazaire en de Brière.

Sprookjesachtige december-evenementen

Gratis slee- en schaatsbanen, kermis, lichtprojecties en kerstmarkt… in Saint-Nazaire wacht u de kerst van uw dromen!

Elk jaar in december, in Saint-Nazaire.

Sluiten