le-croisic-2.jpgLe Croisic
©Le Croisic

De omgeving verkennen

Profiteer van uw verblijf om al het moois in deze streek te ontdekken. Op minder dan een uur van Saint-Nazaire kunt u genieten van ongerepte stranden, karakteristieke steden, bezienswaardigheden, de zoutpannen… Wel zin in een uitstapje?

Naar...

Naar Pornichet

Profiteer van de eerste zonnestralen om heerlijk door Pornichet te wandelen… Door de winkelstraten om een dagje te shoppen, of langs het strand voor de verkwikkende, zilte lucht en om de typische bouwstijl met prachtige 19e-eeuwse villa’s van deze badplaatsen te ontdekken. Pornichet is ook een uitstekende plaats voor activiteiten op en rond het water: sea-walking, kajakken, flyboarden, paddleboarden en zelfs ‘Matin Tonik’. ’s Zomers, maar ook ’s winters is er hier op en aan zee genoeg te beleven voor jong en oud! Ook ’s avonds is het genieten in Pornichet, met mooie zomeravonden, of onverwachte ontmoetingen… Rond een picknick op het strand of een aperitief met vrienden – uiteraard met mate!

www.pornichet.fr

Naar La Baule – Schiereiland van Guérande

De magie van een verblijf aan de baai van La Baule en het schiereiland van Guérande is niet uit te leggen maar moet je zelf meemaken! Wie La Baule-Presqu’île de Guérande als bestemming kiest, gaat voor een verrukkelijk dolce vita, lekker nietsdoen en met volle teugen van het leven genieten. Watertanden bij de marktkraampjes met verse producten, de dans van de vissersboten in de haven gadeslaan, de lolly’s uit onze kinderjaren proeven, de weldadige stilte van het omringende platteland in zich opnemen… Maar ook zich rondwentelen in de zon op een van de kleine verborgen strandjes, de geschiedenis van het gebied leren kennen, over de zoutpannen uitkijken… Een kleurrijk mozaïek in de openlucht, waar mannen en vrouwen met hun eeuwenoude vakkennis hun passie overbrengen en het witte goud, de fleur de sel oogsten.

www.labaule-guerande.com

Naar Le Croisic

Het anker uitwerpen in de haven van Le Croisic is een uitnodiging om te reizen en de zintuigen te prikkelen. Duik al slenterend door de steegjes van dit karaktervolle stadje in de geschiedenis van deze badplaats. Maak van de gelegenheid gebruik om een zeevruchtenschotel te proberen en uw ogen en smaakpapillen te verwennen!

www.tourisme-lecroisic.fr

Naar Saint-Brevin

Saint-Brevin ligt verscholen tussen dennenbosjes en de oceaan met zijn duizend kleuren en landschappen die maken dat je er even helemaal uit bent. Mis vooral de zeeslang niet… hij is volkomen ongevaarlijk en laat zich bovendien gewillig fotograferen.

www.saint-brevin.com

Naar Pornic

Pornic lijkt speciaal voor u van een ansichtkaart te zijn gegleden, om u zijn mooiste schatten te onthullen en te laten genieten van talloze activiteiten – watersport, golf, familiestranden, rondleidingen – en entertainment – concerten, casino, thalassotherapie…

www.pornic.com

Naar Nantes

Uw bezoek aan Nantes krijgt gaandeweg langs een groene lijn vorm. Klim op de rug van een olifant en treed in de voetsporen van Jules Verne… ‘Le Voyage à Nantes’ is een boeiende kunst- en cultuurroute die u meevoert door de stad. Volg de groene lijn! En loop het Château des ducs de Bretagne niet mis…

www.nantes-tourisme.com

Kunstroute rond het Estuarium

‘Estuaire Nantes <> Saint-Nazaire’ is een permanente collectie kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars die in de loop van drie edities tot stand kwam (2007 – 2009 – 2012). De 30 werken van deze permanente collectie, verspreid over twaalf gemeenten, leiden elk naar een bijzondere plek of een opmerkelijke bezienswaardigheid van het gebied rond de riviermonding. Ze vormen een openluchtcollectie in een fascinerend gebied, dat u het hele jaar door te voet, met de fiets, met de auto, of per boot kunt verkennen.

www.estuaire.info

Ontdek en boek hier uw boottocht vanuit Nantes door het estuarium.

Naar Cordemais – Terre d’Estuaire

NIEUW – Maak kennis met de wereld van de Loire-monding via een ludiek en interactief parcours. Het Centre de découverte heeft allerhande buitengewone verrassingen voor u in petto, met het permanente traject, een tijdelijke expositie, activiteiten en workshops voor groot en klein en niet te vergeten de ballon die u mee de lucht in neemt!

www.terredestuaire.com

Naar de streek rond Pontchâteau en Saint-Gildas-des-Bois

Trek tussen de Brière en het kanaal wat tijd uit voor een pauze. Mediteren, even uitwaaien… aan het Canal de Nantes à Brest en aan de Brivet is het heerlijk toeven aan de waterkant, om even helemaal op verhaal te komen en te genieten van eenvoudige dingen.

www.pontchateau-saintgildasdesbois.com

Sluiten