© Alexandre Lamoureux

De stad

verkennen

Het kleine Bretonse Californië is tegenwoordig een populaire bestemming, direct aan de kust! Is het voor de twintig stranden, de openheid van geest, de haven of de monumentale fresco’s? Kom, laten we een wandeling door de stad maken…

 

Culturele adressen

Het culturele leven in Saint-Nazaire is rijk en gevarieerd, met talloze culturele instellingen, van professionele organisaties tot verenigingen. Een overzicht van de belangrijkste culturele instellingen, voor uw avondjes uit, om uw ogen en oren de kost te geven. Theater, concerten, lezingen, tentoonstellingen, creatieve instellingen enz.: Voor nadere informatie bij het Toeristenbureau.

Kunst in de stad

Saint-Nazaire geeft er een kleurtje aan! Sinds een paar jaar geven de stad en het festival Les Escales een aantal kunstenaars carte blanche om talloze gebouwen te verfraaien en het leven door een roze bril te laten zien. Waar streetart de muren van de stad laat swingen…

Om de verschillende werken te vinden die de muren van Saint-Nazaire kleuren (van Ellen Rutt, Nardstar, Matt Adnate, Apolo Torres, Toqué Frères enz.), maar ook monumenten, beeldhouwwerken en expositieruimtes in de hele stad, kunt u de gratis brochure ‘Parcours à Saint-Nazaire – l’Art en Ville’ afhalen bij het Office de Tourisme, of hier online raadplegen!

Shoppen

aan zee

Mode en accessoires, reizen en cultuur, bloemen, dienstverlening, delicatessen… shoppen in Saint-Nazaire is even leuk als veelzijdig. In de stad zijn de grote merken gevestigd, maar ook zelfstandige winkels met een eigen karakter. Er zijn twee winkelcentra, de Paquebot in het stadscentrum (met een prachtige speeltuin in de vorm van een draak) en de Ruban Bleu in Ville-Port, om lekker rond te slenteren, met talloze cafés en restaurants voor een ontspannende pauze.

Markten en producenten

De markt is er niet alleen om boodschappen te doen, maar ook om heerlijk rond te slenteren en van allerhande lekkernijen te genieten. Naar de markt gaan betekent ook door de stad wandelen en genieten van alle contrasten en het licht, van de bijzondere bouwstijl van de centrale markthallen en de markthal van Penhoët in Baltard-stijl. Dus, wat doet u morgen of overmorgen? Kom naar de markt van Saint-Nazaire!

Sport- en recreatie

Op pad!

Wij hebben voor u met name de sporten en voorzieningen op een rij gezet die het hele jaar door geopend zijn.

Een paar adresjes:

 • Jeu-de-boulesbaan: Parc Paysager, Quartier de la Trébale, Saint-Marc-sur-Mer, Méan-Penhoët.
 • Wandelen: de plaatselijke wandelvereniging (Club nazairien de randonnée pédestre) heeft een gevarieerd programma met onder andere wandelingen rond Saint-Nazaire, zoals de beroemde GR34, die de Chemin des Douaniers (douanierspad) volgt.
 • Minigolf: er is een mooie minigolfbaan in het Parc paysager, vlakbij de zeeboulevard. Voor de allerjongsten zijn er springkussens en een minikartingbaan.
 • Zwemmen: keuze uit 20 stranden (waaronder 6 bewaakte stranden in de zomer, 3 stranden met het label Pavillon Bleu en 2 Handiplages) en het zwemparadijs Aquaparc.
 • Navigatie: u wilt graag de zee op of leren varen, maar u hebt geen boot? Een nieuwe app, Share my sea, beschikbaar in verschillende talen, brengt schippers in contact met mensen die geen boot hebben.
 • Skatepark: met uitzicht over zee en met een full-pipe, uniek in Frankrijk!
 • Allerhande vormen fitness en aquagym staan op het programma van de sportclubs Océanis, Feel sport, Basic Feet, Orange Bleue… Verder zijn er vrije trainingsparcoursen in het Bois de Porcé en bij de Guindreff-meren.
 • Gym en stretching bij Form’Estuaire, onder andere op het strand.
 • Nordic Walking: voor deze verkwikkende trainingen moet u bij de Courance zijn!
 • Tennis: gratis tennisbanen in de sportcomplexen Porcé en Reton en u kunt een baan huren in het sportcomplex Léo Lagrange.
 • Paardrijden: verschillende maneges organiseren mooie ritten, in het bijzonder in de Brière.
 • Toeschouwer: sportliefhebbers die liever toekijken vanaf de tribunes van een stadion of sportzaal kunnen rugby-, volleybal-, voetbal-, handbal- en basketbalwedstrijden bijwonen. Een aantal teams spelen op regionaal of nationaal niveau.