front-de-mer-8088-bauza-web.jpgJeux en bois
©Vincent Bauza

Saint-Nazaire met het hele gezin

Een dag vliegt om in Saint-Nazaire! Misschien hebt u de speeltuinen al opgemerkt, maar hebt u al overwogen om de onderzeeër of Escal’Atlantic te bezichtigen, een wandeling met Kuifje te maken en zelfs… aan hedendaagse kunst? Volg ons voor een leuke gezinsrondleidingen voor iedereen!

Entertainment voor het hele gezin

Immersieve rondleidingen voor het hele gezin

Waar kun je je inbeelden dat je een bemanningslid van een onderzeeër bent, of dat we vertrekken voor een 10-daagse overtocht met een oceaanstomer? In Saint-Nazaire, natuurlijk! De belangrijkste bezienswaardigheden zijn net zo aantrekkelijk en interactief voor kinderen als voor hun ouders. Vergeet dus niet om een bezoek te brengen aan Escal’Atlantic, de onderzeeër Espadon, het Ecomusée en het EOL Centre éolien.

We willen spelen, spelen, spelen!

Dat komt mooi uit, er zijn overal speeltuinen! De meest originele bevindt zich op het strand van Saint-Nazaire, met klimrekken van hout en dikke touwen. Om te klimmen, schommelen, zwaaien, in het zand te spelen… Loop de zeedraak in het centrum van de stad niet mis: een gigantisch bouwwerk waar kinderen dol op zijn!

Verder zijn er speelterreinen aan de oever van het Lac du Bois-Joalland, in de wijk Immaculéee, in het Parc Paysager en in de Jardin des Plantes. Als het regent is de indoorspeeltuin Geckoland een goede plek om zich te vermaken.

Wandeling met Kuifje

Kuifje is voor alle leeftijden en als u of uw kinderen tot de fans van de verslaggever met het blonde kuifje behoren, zal het een leuke verrassing zijn om hem in levensecht formaat in Saint-Nazaire vinden! Een hele pagina van het album ‘De 7 kristallen bollen’ speelt zich namelijk in Saint-Nazaire af, in de tijd dat Saint-Nazaire nog een trans-Atlantische havenstad was.

Er zijn zes uitvergrotingen van platen uit het stripalbum geïnstalleerd, op de plekken waar het verhaal zich afspeelt, rond de haven en de onderzeebootbasis.

En niet te vergeten…

  • Het fantastische skatepark aan zee, met een full-pipe: een unaniem succes bij skatefans!
  • De prachtige ouderwetse carrousel die recht uit een kinderdroom lijkt te komen, bij het Rond-point de Sautron, niet ver van de strandboulevard.
  • Het recreatiegebied in het Parc Paysager (aan de kant van de Rue de Pornichet), met een wildwaterbaan, kartingbaan en een minigolfbaan die geheel in het teken van de zee staat.

Alle activiteiten voor het hele gezin in Saint-Nazaire en in de Brière

Sluiten