plage-villes-martin-3-2019arnaud-dran.jpg
©Arnaud Dréan

De stad verkennen

Een bezoek aan Saint-Nazaire is als een onverwachte reis, een gebied verkennen met duizend facetten die elkaar aanvullen zonder elkaar in de weg te staan: stad en badplaats, XXL en intiem, historisch en innovatief, industrieel en bucolisch… Het kleine Bretonse Californië is tegenwoordig een populaire bestemming, direct aan de kust! Is het voor de twintig stranden, de openheid van geest, de haven of de monumentale fresco’s? Kom, laten we een wandeling door de stad maken…

Panoramische dak en terras

Klim op het dak van de onderzeebootbasis (toegang: helling en lift) of op het panoramaterras van de versterkte sluis (toegang: trap en lift) en ontdek een adembenemend uitzicht over de haven en het estuarium van de Loire.

Dit 360° zicht toont een uniek en verbluffend landschap: de brug Saint-Nazaire, de grote zeehaven, de scheepswerven, het bekken en de sluizen, terwijl u uw ogen ook kunnen afdwalen naar de riviermonding, in de richting van de oceaan.

Gratis te bezichtigen. Voor toegangstijden, gelieve contact op te nemen met de Dienst voor Toerisme.

De verschillende wijken van Saint-Nazaire

Saint-Nazaire ontdekken betekent de tijd nemen om rond te wandelen en heerlijk slenterend de sferen van de verschillende stadswijken te proeven… De wijk Havana mag u niet missen: de stad van de jaren 1900 wordt onthuld door de prachtige burgerhuizen van deze wijk tussen de zee en de plantentuin. 

Culturele adressen

Het culturele leven in Saint-Nazaire is rijk en gevarieerd, met talloze culturele instellingen, van professionele organisaties tot verenigingen. Een overzicht van de belangrijkste culturele instellingen, voor uw avondjes uit, om uw ogen en oren de kost te geven. Theater, concerten, lezingen, tentoonstellingen, creatieve instellingen enz.: Voor nadere informatie bij het Toeristenbureau.

Kunst in de stad

Saint-Nazaire geeft er een kleurtje aan! Sinds een paar jaar geven de stad en het festival Les Escales een aantal kunstenaars carte blanche om talloze gebouwen te verfraaien en het leven door een roze bril te laten zien. Waar streetart de muren van de stad laat swingen…

Om de verschillende werken te vinden die de muren van Saint-Nazaire kleuren (van Ellen Rutt, Nardstar, Matt Adnate, Apolo Torres, Jade Rivera…), maar ook monumenten, beeldhouwwerken en expositieruimtes in de hele stad, kunt u de gratis brochure ‘Parcours à Saint-Nazaire – l’Art en Ville’ afhalen bij het Office de Tourisme, of hier online raadplegen!

Estuaire Nantes <> Saint-Nazaire

‘Estuaire Nantes <> Saint-Nazaire’ is een permanente collectie van een dertigtal kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars die in de loop van drie edities tot stand kwam (2007 – 2009 – 2012). De werken van deze collectie, verspreid over een tiental gemeenten, leiden naar een bijzondere plek of een opmerkelijke bezienswaardigheid van het gebied rond de riviermonding.

Ze vormen een openluchtcollectie in een fascinerend gebied, dat u het hele jaar door te voet, met de fiets, met de auto, of per boot kunt verkennen. Twee werken van buitengewone afmetingen maken deel uit van het havenlandschap, de Jardin du Tiers Paysage van Gilles Clément en de Suite de Triangles van Felice Varini. Een ‘klein laatste’ werk voegt zich in 2021 bij de collectie: Le pied, le pull-over et le système digestif (De voet, de trui en het spijsverteringsstelsel) van de kunstenaars Daniel Dewar en Grégory Gicquel, gelegen op het Commando plein.

Shoppen aan zee

Mode en accessoires, reizen en cultuur, bloemen, dienstverlening, delicatessen… shoppen in Saint-Nazaire is even leuk als veelzijdig. In de stad zijn de grote merken gevestigd, maar ook zelfstandige winkels met een eigen karakter. Er zijn twee winkelcentra, de Paquebot in het stadscentrum (met een prachtige speeltuin in de vorm van een draak) en de Ruban Bleu in Ville-Port, om lekker rond te slenteren, met talloze cafés en restaurants voor een ontspannende pauze.

Om u door de stad te verplaatsen, kunt u de gratis Zenibus-pendelbus gebruiken (informatie en dienstregeling bij de Dienst voor Toerisme).

Markten en producenten in Saint-Nazaire en de Brière

De markt is er niet alleen om boodschappen te doen, maar ook om heerlijk rond te slenteren en van allerhande lekkernijen te genieten. Naar de markt gaan betekent ook door de stad wandelen en genieten van alle contrasten en het licht, van de bijzondere bouwstijl van de centrale markthallen en de markthal van Penhoët in Baltard-stijl. Dus, wat doet u morgen of overmorgen? Kom naar de markt van Saint-Nazaire!

Sport- en recreatie Op pad!

Wij hebben voor u met name de sporten en voorzieningen op een rij gezet die het hele jaar door geopend zijn.

Een paar adresjes:

Informatie bij de Dienst voor Toerisme.

Watersport

In Saint-Nazaire kunt u tal van wateractiviteiten beoefenen en volop genieten van onze 20 stranden en 15 km kustlijn. Verscheidene van onze hot spots zoals het strand van Monsieur Hulot, de Courance, zijn zo georiënteerd dat ze beschut zijn tegen de westenwind en toch voldoende golven bieden om veilig te kunnen surfen of bodyboarden.

Aan de watersportbasis van het Skatepark kunt u in alle veiligheid kennismaken met tal van wateractiviteiten. De watersportbasis die in juli en augustus opgezet is op de Grande Plage van Saint-Nazaire, is het ideale vertrekpunt voor iedereen die kennis wil maken met catamaran, windsurfen en kanoën.

Praktische informatie bij het toerismebureau.

Ontdek de stad met met onze Greeters

Wij nodigen u van harte uit voor een nieuwe manier om Saint-Nazaire te leren kennen: door de ogen van een inwoner die dol is op zijn streek! Hij of zij vertelt met hart verhalen, anekdotes over de stad, laat u zijn of haar lievelingsplekken en leuke adresjes zien enz. De mooiste ontdekkingen beginnen met een ontmoeting. Iets voor u?

Sluiten