snat19alamoureux-mg-1906.jpg
©SNAT 2019|Alexandre Lamoureux

De natuur in de stad Saint-Nazaire

Saint-Nazaire, stad vol kleur en contrast, is niet weinig trots op zijn groene hart… Te voet of op de fiets, met de kinderen of met z’n tweetjes, leert u hier een heel ander kleurenpalet van de stad kennen. Met alle parken en tuinen in de stad en de bos- en moerasgebieden aan de rand daarvan, is meer dan een derde van het stedelijk gebied van Saint-Nazaire groen.

Parken en tuinen in Saint-Nazaire

Jardin des Plantes

De Jardin des Plantes, die eind jaren 1880 werd aangelegd, is een echte kusttuin. Zijn bijzonderheid? Typisch Bretonse kustplanten, maar ook mediterrane soorten die goed gedijen onder de zon in dit prachtige park, een toevluchtsoord voor alle natuurliefhebbers. In de Jardin des Plantes zijn er verschillende speelterreinen.

Parc Paysager

Na de oorlog werd op een steenworp van de stadskern het Parc Paysager aangelegd, het groene hart van Saint-Nazaire, daar waar zich voorheen het ‘Grand Marais’ bevond. 50 hectare groen, een meer met fontein, picknicktafels, speelweides enz. maken het tot een uiterst geliefde plek voor wandelaars en gezinnen.

Bois de Porcé

In de westelijke wijken van de stad, richting Saint-Marc, ligt het Bois de Porcé, elf hectare heuvelachtig, bebost terrein, waar een riviertje tussen de bomen slingert en waar u heerlijk kunt genieten van de natuur, of van het fitnessparcours. Het bos strekt zich uit van het Plage de Porcé tot de Jardins d’Océanis, waarmee het samen een aaneengesloten wandelgebied vormt vol mediterrane geuren.

Langs het zoete water

Om rond de meren van Saint-Nazaire te wandelen, hebt u de keuze uit verschillende circuits. Van een rondje van 20 minuten tot een twee uur durende wandeling rond de meren – alles is mogelijk. Het landschap met zijn meren is bijzonder mooi in de lente en de herfst, en leert ons bovendien een aantal boeiende dingen over de geschiedenis van Saint-Nazaire… want al deze meren zijn door de mens aangelegd.

Lac du Bois-Joalland

Het Lac du Bois-Joalland is met meer dan 44 hectare het grootste meer in de buurt van de stad. U kunt eenvoudigweg bij het meer parkeren, aan de Route du Bois-Joalland en er is bovendien een camperterrein in de buurt. De wandeling rond het meer is ongeveer 3 kilometer. Vanaf verschillende plaatsen hebt u een mooi uitzicht over het meer. Er is een watersportclub om te zeilen en roeien. Richting de Route de Reton kunnen jonge BMX-liefhebbers op een baan met bulten hun hart ophalen. En iets verder van de Route du Bois-Joalland af is een speelterrein ingericht met klimrekken van hout en dikke touwen.

Iets verderop liggen nog drie meren: het Bassin de Québrais, het langgerekte Étang de Guindreff en tot slot, verscholen tussen de bomen, het kleine Étang de la Belle-Hautière.

Picknickplaatsen

Geruit tafelkleedje, rieten picknickmand en vooral heerlijk verse streekproducten van de markt… Niets beters om een gezonde eetlust op te wekken! Overzicht van onze picknickplaatsen om met het gezin of met een groep vrienden gezellig te picknicken.

Sluiten