greet-en-briere-31juillet2019snat-2-scaled.jpgGreet en Brière
©Marie Bibard

Ontdek de streek samen met onze Greeters (in het Frans en Engels)

Wij nodigen u van harte uit voor een nieuwe manier om Saint-Nazaire of La Brière te leren kennen: door de ogen van een inwoner die dol is op zijn streek! Hij of zij vertelt met hart verhalen, anekdotes over de stad, laat u zijn of haar lievelingsplekken en leuke adresjes zien enz. De mooiste ontdekkingen beginnen met een ontmoeting. Iets voor u?

Zin om met een inwoner door de stad te wandelen?

Wie zijn de Greeters?

De Greeters (‘hôtes’ in het Frans) ontvangen hun bezoekers op dezelfde manier als ze hun vrienden zouden ontvangen. Ze geven een beetje van hun vrije tijd op om op vrijwillige basis de passie voor hun stad met hen te delen, tijdens een stadswandeling in een hartelijke, vriendschappelijke sfeer. Een Greeter is gek op zijn stad, die hij kent als zijn broekzak, en heeft een goed gevoel voor gastvrijheid. Een Greeter is geen professionele gids maar een vrijwilliger die zich graag voor zijn streek wil inzetten. Hij geeft geen rondleiding, maar biedt u aan om samen door te stad te wandelen!

Het concept van de Greeters werd in 1992 in New York gelanceerd (Big Apple Greeter). Het idee sloeg al snel aan in talloze landen over de hele wereld en is nu ook de Atlantische Oceaan overgestoken! In maart 2019 lanceerde het Office de Tourisme Intercommunal van Saint-Nazaire ook hier de Greeters! Dankzij de aandacht in de lokale pers en media hebben veel bewoners van Saint-Nazaire gehoor gegeven aan de oproep!

Wie zijn deze mensen?

De Greeters hebben een bijzondere passie voor Saint-Nazaire en de Brière en laten u hun streek zien door de ogen van een inwoner. Als ware ambassadeurs van hun geliefde streek delen ze graag hun favoriete plekjes en goede tips met hun gasten!

Waar kan ik een greeter ontmoeten voor een wandeling?

Het hele jaar door bieden de Greeters u de mogelijkheid om u vol enthousiasme hun streek te laten zien: Saint-Nazaire en de Brière.

Laat u verrassen! Kies het gewenste thema voor uw wandeling en schrijf u online in.

Logo Greeters Saintnazairerenversante

Sluiten