Escal-Atlantic-Farid-Makhlouf-2022-BD-3Clip-visite-musee-paquebot-escal-atlantique-2022-1.mp4

Escal'Atlantic De avonturen van de legendarische oceaanlijners

In de Escal’Atlantic kruipt elke bezoeker in de huid van een passagier. Eenmaal aan boord duikt u rechtstreeks in de avonturen van de legendarische oceaanlijners. Een belevenis voor het hele gezin die u niet mag missen!

Welkom aan boord bij Escal'Atlantic

Welkom aan boord!

Stap de muren van de onderzeebootbasis in Saint-Nazaire binnen en laat u meevoeren naar andere tijden. Ga de loopplank over, de deur naar de grote hal door… Welkom aan boord! Escal’Atlantic, een unieke plek in Europa, neemt u mee op een reis door de fascinerende geschiedenis van de trans-Atlantische oceaanlijners.

Collector’s items, de sfeer van het ‘leven aan boord’ en de multimedia-effecten maken het tot een reis als geen ander. Escal’Atlantic is een must voor het hele gezin in Saint-Nazaire.

Een unieke belevenis voor het hele gezin

Een volledig vrije bezichtiging – u bent de baas: een uurtje of veel langer… heerlijk in uw eigen tempo rondkijken. Het bezoekerstraject, vol spannende dingen om te ontdekken, is geschikt voor jong en oud, voor iedereen. Een bezoek aan Escal’Atlantic is een spannend avontuur, alleen of met het hele gezin, met vrienden of met z’n tweeën, op een winterse zondag of als afwisseling tijdens een strandvakantie…

 

3 goede redenen voor een bezoek aan Escal’Atlantic:

 • Ga helemaal op in de sfeer van de legendarische oceaanlijners en verken de scheepsdekken en gangboorden, in de voetsporen van de passagiers van weleer.
 • Neem een duik in de geschiedenis van de trans-Atlantische oceaanlijners, leer via multimediavoorzieningen, spelletjes enz. het leven aan boord kennen, de rol van de bemanningsleden… Stap de deur door en laat u leiden door uw nieuwsgierigheid.
 • Bewonder ca. 200 uitzonderlijke collector’s items, afkomstig van legendarische schepen: een verfijnde kroonluchter uit de France (1962), het tafelzilver uit de Normandie (1935)…

Van de ene verbazing in de andere

Verkennen, zelf doen, plezier maken, zich verbazen… de bezichtiging van Escal’Atlantic is vol verrassingen voor het hele gezin.

De sfeer en de magie van deze bijzondere locatie voeren u direct mee naar de wonderlijke wereld van de oceaanlijners. Vandaag bent u de passagier! Wandel door de hutten, de bar en de eetzaal, neem plaats in de ligstoelen op het promenadedek en droom heerlijk weg bij het prachtige schouwspel van de zee. Het schip onthult bovendien al zijn verborgen hoekjes: machinekamer, stuurhut, koelkamers…

Interactieve spelletjes maken de bezichtiging nog levendiger. Bij de grote, interactieve wereldkaart in het ruim staat u aan het hoofd van een rederij: op welke lijn vaart uw schip uit? Saint-Nazaire – Veracruz? Le Havre – New York? Organiseer uw trans-Atlantische vloot, stuur uw schepen eropuit, maar pas op voor stormen!

Reacties van onze bezoekers 

“De tentoonstelling laat ons kennis maken met het leven aan boord, de luxe voor de meer gegoeden, maar ook de plaatsen waar de minder gegoeden werden gehuisvest. Soms echt de illusie dat je op een boot aanwezig was.”

“Mooi interactief museum wat je helemaal in de sfeer brengt van een Atlantische oversteek. Het museum is een mooie opwaardering van de site en zit vol verrassingen… het ontdekken de moeite waard ! Activiteit ook een aanrader met kinderen.”

“Verbazing achter elke deur! We proberen op reis steeds “iets speciaals” te zien en deze tentoonstelling is daar goed in geslaagd. De geluiden en de supermooie projecties maken het toch wel heel leuk om te bezichtigen.”

Praktische informatie

Hoe verloopt een bezoek aan de Escal’Atlantic?

 • Vrije bezichtiging, ca. 1 tot 1.30 uur. Reserveren verplicht.
 • De bezichtiging is gedocumenteerd aan de hand van informatieborden (in het Frans, Engels, Duits en Spaans), digitale infobladen, multimediavoorzieningen en interactieve spelletjes (in het Frans, Engels, Duits en Spaans).
 • Opgelet: we raden u af om een kinderwagen mee te nemen, met uitzondering van lichte en opvouwbare kinderwagens, waar u verantwoordelijk voor blijft tijdens het hele bezoek, dat 3 verdiepingen omvat (134 treden in totaal).
 • Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van blindengeleidehonden.
 • Zie de specifieke voorwaarden voor groepen (vanaf 10 volwassenen of 20 personen).

Tarieven – Escal’Atlantic

Vol tariefGereduceerd tariefKind 4-17 jaar
€ 15€ 13€ 7,50

Bezoek meerdere attracties voordelig!

#Pass’Port voor 4 sites
Escal’Atlantic + onderzeeër Espadon + Ecomusée + EOL Centre éolien
Vol tariefGereduceerd tariefKind 4-17 jaar
€ 29€ 14,50
 • Gereduceerd tarief (op vertoon van een kortingsbewijs): middelbare scholieren, studenten, werkzoekenden, gehandicapten en hun begeleider, groepen vanaf 10 volwassenen .
 • Gratis: kinderen onder de 4 jaar en houders van het jaarabonnement PASS.
 • Waar kan ik mijn tickets kopen?
  • Online op deze website
  • Bij de 3 kassa’s ter plaatse: onderzeebootbasis, sluisbunker en het Écomusée.
 • Betaalwijze: contant, creditcard (Visa, Mastercard)


Laatste toegang 1u30 voor sluitingstijd.

Hoe ga ik naar Escal’Atlantic?

Saint-Nazaire, onderzeebootbasis, aan de Boulevard de la Légion d’Honneur.

Parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Openbaar vervoer:

 • Saint-Nazaire is bereikbaar met de trein (TGV en TER).
 • Om vanaf het station met de bus te komen, zijn de dichtstbijzijnde haltes:
  • Lijn HélYce (7 dagen per week), halte ‘Rue de la Paix’ + 7 minuten lopen.
  • Lijn U2 (maandag t/m zaterdag), halte ‘Ruban Bleu’ + 4 minuten lopen.

Toegankelijkheid voor personen met een handicap

Specifieke inlichtingen per type handicap:

 • Motorische beperkingen: Escal’Atlantic is ontworpen om personen met een mobiliteitsbeperking te kunnen ontvangen; het volledige circuit is voor hen toegankelijk. Er is personeel aanwezig dat personen met een mobiliteitsbeperking helpt om van de ene naar de andere verdieping te gaan, zodat zij het hele circuit kunnen zien (op sommige plekken in een iets andere volgorde).
 • Auditieve beperkingen: geen specifieke voorzieningen aanwezig
 • Visuele beperkingen: geen specifieke voorzieningen aanwezig
 • Verstandelijke beperkingen: aanwezigheid van anxiogene elementen

Voor meer informatie kunt u bellen met +332 28 540 640.

Wij streven ernaar om onze bezoekers de meest gedenkwaardige ervaring te bezorgen. Wij hechten dan ook groot belang aan de servicekwaliteit van onze faciliteiten.

Gratis diensten

 • Flessenwarmer (verkrijgbaar bij de bar)
 • Babyverzorgingsruimte (in de tussendekse sanitaire ruimte).
 • Fietsenstalling
 • Fietsreparatieset (op aanvraag verkrijgbaar in de winkel)
 • Wifi

Betaalde diensten

 • Drank- en snoepautomaat (bij de ingang van de winkel)

Bar en winkel  

 • De bar

  Na afloop van de bezichtiging verwelkomt de bar van Escal’Atlantic het hele gezin en is het de beurt aan de smaakpapillen om op ontdekkingstocht te gaan. In de prachtig aangeklede bar waant u zich aan boord van de France: de verfijnde kroonluchter en de wandtapijten ‘Soleil d’Orphée’ (Orpheus’ zon) sierden de eersteklas rookruimte van deze beroemde oceaanlijner die maar liefst 7 bars telde.

  Zin om deze verfrissende pauze nog wat voort te zetten… wellicht met een van de exclusieve cocktails van onze barman?

  Bar Escal'Atlantic

 • De winkel van Escal'Atlantic

  De uitgang van de bar loopt via de winkel van Escal’Atlantic, die ook van buitenaf toegankelijk is. In de winkel kunt u terecht voor allerhande producten. Er is een boekenafdeling met een brede keuze boeken over oceaanlijners en de scheepsbouw, uitgaven over Airbus en over de geschiedenis van Saint-Nazaire.

  Voor fijnproevers is er een afdeling met een mooie selectie streekproducten, met een ereplaatsje voor het Guérande-zout. De zoute-boterkaramels verdienen een speciale vermelding, unaniem gewaardeerd door jong en oud.

  Verder vindt u hier dvd’s, zelfbouwmaquettes, op de zee geïnspireerde decoratieve voorwerpen, ansichtkaarten, posters en diverse souvenirs, veelal voor een zacht prijsje. Het bijzonderste object: een ijscoupe, soepterrine of verzilverd bestek uit het schip deNormandie uit 1935. Deze authentieke voorwerpen zijn te koop dankzij een partnerschap met de vereniging French Lines.

   

Sluiten