Randonnée sur le sentier côtier - GR34Randonnée sur le sentier côtier - GR34
©Alexandre Lamoureux

Wandelingen en fietstochten in Saint-Nazaire en de Brière

Saint-Nazaire is een veelzijdige stad. Een kuststad uiteraard, maar ook een groene stad met een uitgestrekt achterland, dat bovendien deel uitmaakt van het Parc naturel régional de Brière. Een havenstad met de onderzeebootbasis, 19e-eeuwse villa’s, de strandboulevard, het douanierspad… Verken Saint-Nazaire al wandelend of fietsend, in alle rust, om de verschillende sferen in u op te nemen.

Wandelingen

Langs de kust, rond de haven en in het Parc naturel régional de Brière: bekijk al onze wandelroutes om ‘Verbluffend Saint Nazaire’ in uw eigen tempo te ontdekken.

Wandelen aan zee

In Saint-Nazaire biedt de ‘Chemin des douaniers’ of de beroemde GR® 34 een prachtig uitzicht op de kust en geniet u van een wondermooie wandeling tussen Saint-Nazaire en Pornichet. Het douanepad, een echt ‘balkon aan zee’, eindigt na 2.000 km Bretonse kust in Saint-Nazaire!

Wandeltochten, midden in de natuur

Voeten op de grond, hoofd in de wolken en hart op het platteland! Zoals we allemaal weten, verslijten kilometers te voet niet altijd je schoenen. Integendeel, ze houden je fit en openen je ogen voor de omringende en rustgevende natuur. Wacht niet en zet koers voor schitterende plattelandswandelingen in Saint-Nazaire en de Brière.

Bekijk onze wandelroutes hieronder en begin uw ontdekkingstocht!

Wandelingen in de stad

Een wandeling in de stad betekent het ontdekken van zijn schatten: Een beeldhouwwerk bewonderen, een monument ontdekken, een reusachtig fresco… In Saint-Nazaire openen de wandelingen in het hart van de stad onze ogen voor de geschiedenis en de kunst van de stad.

Fietstochten

U kunt ook op een andere manier van Saint-Nazaire genieten. Stap op de fiets en maak een tochtje door de stad. Een ecologische manier om de stad te verkennen en even lekker de benen te strekken.

La Loire à Vélo

Wist u al dat de 800 km lange fietsroute ‘La Loire à Vélo’, die door twee regio’s en zes departementen de Loire volgt, nu helemaal doorloopt tot Saint-Nazaire? De fietsroute maakt een lus van ongeveer 10 kilometer door Saint-Nazaire, om de stad, het haventerrein en de zeeboulevard te verkennen. Deze lus is in eerste instantie uitgedacht voor fietsers die de route Loire à Vélo willen rijden en die vanuit of naar Saint-Nazaire de trein nemen, maar uiteraard kan iedereen deze route gebruiken.

Om van Saint-Nazaire naar de fietsroute Loire à Vélo te komen of omgekeerd, moet u de Loire oversteken. Het wordt echter afgeraden om de Pont Saint-Nazaire op de fiets over te steken. Van Saint-Brevin naar Saint-Nazaire (of omgekeerd) kunt u een taxi nemen, die u met uw fiets vervoeren: de taxi’s in Saint-Nazaire (+33 240 66 02 62) en hun collega’s in Saint-Brevin (+33 240 27 23 07) hebben hier een vaste prijs voor opgesteld. Het is mogelijk om een Aléop-bus te nemen, die is uitgerust om fietsen te vervoeren (op reservering):

  • Vertrekpunt: Saint-Nazaire

– boulevard des Apprentis, voordat deze de Brivet oversteekt

  • Vertrekpunt: Saint-Brevin

– place de Bougainville

Meer informatie op +332 51 82 62 62

Vélocéan

Om van het schiereiland Guérande naar Saint-Nazaire te fietsen, volgt u de Vélocéan-bordjes. Langs de fietsroute geniet u van prachtige vergezichten. De route voert afwisselend langs de kust en door het achterland, over 140 km, van Saint-Nazaire naar Piriac-Sur-Mer.

Bekijk de Loire à Vélo, Vélocéan en de Brière fietsroutes

Wilt u liever aan zee, aan de Loire of op het platteland zijn? Loire à Vélo, Vélocéan of de Brière route? of alle drie? Bekijk de reisroutes en ga op avontuur. Om de route van uw keuze te bestuderen, klikt u op de overeenkomstige gekleurde lijn:

  • in het blauw, de Vélocéan route
  • in het rood, de route van Loire à Vélo (enkel tot Nantes)
  • in het groen, de route van Saint-Nazaire naar de Brière

U kunt op de markeringspunten klikken voor praktische informatie over de gekozen route (afstand, hoogteverschil…) op de kaart hieronder:

Alle informatie over de fietspaden vindt u bij de Dienst voor Toerisme.

Het aanbod van het label Accueil Vélo® in Saint-Nazaire en de Brière

Logo Marque Accueil Velo

 

Om ervoor te zorgen dat u tijdens uw fietstocht in alle rust kunt reizen, zijn de dienstverleners van Accueil Vélo® erkend voor hun opvang van fietsers. Hieronder vindt u de lijst van dienstverleners die een gepersonaliseerd systeem hebben opgezet om u in de beste omstandigheden in Saint-Nazaire en in het Regionaal Natuurpark van de Brière te ontvangen.

 

Kaarten en plannen

Wij raden u aan de kaarten hieronder te downloaden of ze gratis af te halen bij de Dienst voor Toerisme.

Ontdek de streek samen met onze Greeters (in het Frans en Engels)

Wij nodigen u van harte uit voor een nieuwe manier om Saint-Nazaire of La Brière te leren kennen: door de ogen van een inwoner die dol is op zijn streek! Hij of zij vertelt met hart verhalen, anekdotes over de stad, laat u zijn of haar lievelingsplekken en leuke adresjes zien enz. De mooiste ontdekkingen beginnen met een ontmoeting. Iets voor u?

Sluiten